Campanya de comunicació per a l’Església Ortodoxa Romanesa de Barcelona

La seu a Barcelona de l’Església Ortodoxa Romanesa es va posar en contacte amb nosaltres per fer-nos un encàrrec d’un treball de comunicació una mica especial.

La comunitat instal·lada a Barcelona havia aconseguit (a través de donacions únicament dels feligresos de la seva comunitat i del govern de Romania) reunir prou diners per comprar un vell solar, demoldre un edifici en ruïnes en condicions d’insalubritat i construir una bonica església al estil ortodox per oficiar els seus actes litúrgics i, al mateix temps, obrir-la al barri com a centre cultural. Així, professionals immigrats havien cedit part dels seus guanys per finançar un projecte arquitectònic únic a Espanya i que, a més, volien compartir amb la resta dels veïns de la zona.

No obstant això, la percepció social de la comunitat romanesa s’ha vist, en els últims anys, danyada per accions vandàliques de grups minoritaris d’aquesta nacionalitat. Així que, el que havia de ser una “benedicció” per al barri, acabava per generar inseguretat entre els autòctons sobre els nous veïns que acollierien.

Així, el rector de la Parròquia Sant Jordi ens va encarregar la difusió de la seva obra per intentar canviar, almenys una mica, la percepció del poble romanès a la ciutat de Barcelona.

Una experiència personal agraïda: vam conèixer a una comunitat compromesa amb els seus principis i les seves creences que volia integrar-se aportant valor, coneixement i arquitectura.