briefing

El briefing, punt de partida de tota estratègia de comunicació

Us agradaria millorar la vostra reputació de marca? Voleu donar a conèixer la vostra organització? Busqueu incrementar les vendes del vostre negoci? Heu de llançar al mercat un nou producte o servei i no sabeu com comunicar-ho? Esteu organitzant un esdeveniment i voleu donar-li visibilitat? Si heu contestat afirmativament a alguna d’aquestes preguntes, el primer pas que cal fer és un briefing.

El briefing conté tota la informació necessària per engegar un projecte comunicatiu i començar a treballar colze a colze amb l’agència de comunicació i màrqueting que vulgueu contractar o amb el departament de comunicació que tingui la vostra organització.

Aquest informe no cal que sigui molt extens, normalment amb 2 ó 3 pàgines n’hi ha prou. La seva finalitat és aconseguir els objectius que us plantegeu a la vostra empresa.

Estructura del briefing

  • Descripció de l’empresa: a què us dediqueu? Quins són els productes o serveis que veneu? Quina és la vostra situació actual?
  • Públic objectiu de l’empresa, el target: a qui us dirigiu? (infants, joves, adults, famílies, homes, dones, persones amb un perfil determinat…)
  • Missatges a transmetre: idea que voleu que arribi al destinatari del missatge i els seus arguments.
  • Competència i referents dins del mercat: definiu les empreses del sector que considereu competència directa i també aquelles que per a vosaltres són referents dins del mercat.
  • Destacar els vostres potencials: amb què us diferencieu de la competència? Què podeu aportar de valor al mercat?
  • Missió i valors de l’empresa: quina és la filosofia de la vostra marca?
  • Objectius: què és el que us agradaria aconseguir?
  • Pressupost (recomanable): definir la quantitat de diners que hi voleu invertir és sovint una bona orientació per als responsables de comunicació per encarar l’estratègia cap a una banda o una altra.

A partir del briefing, els responsables de comunicació i màrqueting podrem conèixer les característiques principals de la vostra empresa i què és el que voleu aconseguir. Un cop analitzat, us presentarem una proposta amb les possibles estratègies a seguir per a començar a treballar amb l’execució del pla de comunicació.

0 replies

Leave a Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *