7 passos per escriure un bon article pel teu blog

Un blog és un bon mitjà de comunicació per compartir coneixements, experiències i vivències. Cada vegada hi ha més empreses, organitzacions, institucions i professionals a títol individual que aposten per aquest mitjà. I tu, saps com escriure un bon article pel teu blog? T’expliquem 7 consells bàsics per començar.

  1. Pensa un tema que sigui d’interès per als teus lectors. Conèixer la teva audiència és fonamental a l’hora de començar a redactar. Quines són les seves inquietuds? Quines necessitats tenen? Què és el que agrada a la teva audiència?
  2. El títol ha d’explicar el tema de l’article, captar l’atenció del lector i contenir la paraula clau. La frase del títol és la responsable de fer que el lector decideixi llegir o no l’article que trobarà a continuació. Pots  enfocar-la en forma de pregunta o bé de frase afirmativa. El títol, a més, ha de contenir la paraula clau, és a dir, aquella paraula o paraules que el lector escriurà al seu cercador perquè com a resultat li surti el teu article.
  3. Tracta al lector de tu a tu. Un tractament proper és més directe i personal i enganxa molt més, ja que és més natural que no pas el tractament de vos o de vostè.
  4. Destaca frases dins del teu article. Per alleugerir la lectura és recomanable destacar frases dins de l’article, ja sigui dins del mateix text o en forma de subtítols. Les paraules ressaltades ajudaran al lector a fer-se una idea de què trobarà a continuació i, a la vegada, li faran la lectura més amena.
  5. Selecciona una imatge descriptiva. Tots coneixem la frase “una imatge val més que mil paraules” i l’article del nostre blog ha d’anar acompanyat d’una fotografia que expliqui amb un cop d’ull de què tracta l’article.
  6. Repeteix la paraula clau dues o tres vegades dins de l’article. Per aconseguir una bona indexació de l’article als cercadors és molt important repetir dins del text la paraula o paraules claus (que hem posat al títol) repartides pels diversos paràgrafs del text.
  7. Posa atenció al tancament de l’article. Al final del teu article fes un petit resum del tema que has tractat per tal de reforça la seva raó de ser.

Ara ja coneixes els  7 passos per escriure un bon article pel teu blog i construir de mica en mica la teva marca virtual personal o de l’empresa, organització o institució per la qual treballes. Així doncs, és moment de pensar de què vols parlar i… a teclejar!

0 replies

Leave a Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *